13 Ocak 2013 Pazar

Arzum Patcorn Mısır Patlatma Makinesi İnceleme

Piyasada bir çok mısır patlatma makinesi var, fiyat olarak yelpaze çok ucuzdan pahalıya doğru gidiyor. Burada, fiyatı belirleyen ana unsur, alacağınız makine, mısırı yağlı patlatabiliyor mu sorusunun cevabı oluyor. Ucuz olan çoğu cihaz, yağsız mısır patlatan makineler. Malum, mısırın lezzetlisi yağlı oluyor ne yazık ki işte bu noktada Arzum Patcorn yağlı mısır patlatabilen alternatifler arasında bir model.

Ürün Ana Sayfası

Çalışma sistemi basit: Ürünün tava kısmına, kullanım kılavuzunda verilen ölçüye göre mısırı yayıyorsunuz, üzerine gene ölçüsüne göre yağ koyup kapağını kapatıp ON tuşuna basıyorsunuz ve 4-6 dakikada mısırların hepsi patlamış hâlde hazır oluyor. Örneğin 2 kişi için 1/2 bardak mısır ve 1 yemek kaşığı yağ ölçüsü verilmiş, tabii yağlı seviyorsanız, zevkinize göre biraz daha yağ eklemeniz mümkün. Tuzu ise patlamadan sonra elle dökün diyorlar, tuzun tavanın yapısına zarar verme olasılığı olduğundan makineyi aldığınızda, resimlerden de görebileceğiniz gibi, bu husus açık açık belirtilmiş.

Mısırı patlatırken cihazın üstündeki siyah kapağı açık bırakıyorsunuz, hava akışı buradan sağlanıyor. Patlatma işleminin kısa sürüyor olması, tencere ile mısır patlatmaya göre evde daha az koku olmasına imkan veriyor, ayrıca aspiratör altında yaparsanız bu kokuyu minimize edebilirsiniz. Ürünün en büyük avantajlarından birisi de, çalışma sırasında tavadaki mısırları sürekli döndüren bir mekanizma olduğundan işlem bittiğinde patlamayan mısır kalmıyor, bu çok iyi.

Ürünün kullanım kitapçığında tava kısmı hariç diğer malzemeleri sabunlu sıcak suda yıkayın, tavayı ise ılık, sabunlu bir bezle sonra kuru bir bezle silin diyor. Hiçbir parça bulaşık makinesinde yıkanmıyor, belirteyim.

Her zaman resim ve videolar yazılardan daha açıklayıcı olmuştur diyerek sizi ürün resimleri ve videosuyla baş başa bırakıyorum.

Ürün Videosu

Ürün Görselleri








4 yorum:

  1. açıklamanız için teşekkürler. ancak benim kafama takılan bir şey var. bakım va temizlik kısmında "karıştırıcıyı yıkamak için ortasındaki vidadan çevirip çıkartın diyor. ancak çevirdiğimde çıkmadı çok zorlamak istemedim zaten. tava kısmı veya o metal karıştırma çuubuğu aletten ayrılıyor mu??

    YanıtlaSil
  2. Ebru aydın23 Kasım 2013 10:49
    açıklamanız için teşekkürler. ancak benim kafama takılan bir şey var. bakım va temizlik kısmında "karıştırıcıyı yıkamak için ortasındaki vidadan çevirip çıkartın diyor. ancak çevirdiğimde çıkmadı çok zorlamak istemedim zaten. tava kısmı veya o metal karıştırma çuubuğu aletten ayrılıyor mu??

    YanıtlaSil
  3. tavanın üstündeki dikkat yazan etiketi nasıl çıkardınız ben çıkarınca yapışkanı kaldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bulaşık deterjanı ile mecburen bolca sildim, o kısmı çok saçma yapmışlar gerçekten de. Yakıştıramadım Arzum'a

      Sil