17 Temmuz 2012 Salı

Rowenta RO8221 Elektrikli Süpürge İnceleme

Uzun araştırmalar neticesinde Rowenta RO8221 aldım. Sulu modeller arasında gidip geldim ama sonra sulu modellerin bir çoğunda motora su kaçması, koku problemi vs. gibi sorunların bir hayli fazla olduğunu gördüm. Riske girmek istemedim ve klasik metoda devam dedik.

Bu modeli tercih etmemdeki ana sebepler sessiz olması (68 dB) ve elektrik tüketiminin az olması (900 watt). Bir çok arkadaş ürünlerin watt değerine bakarak aldanıyor, sanki yüksek watt yüksek emiş gücü ya da performans sanıyor. Halbuki ben ürünü almadan önce elektro mağazarlada test ettim, emiş gücünde hiçbir şekilde azalma ya da şikayet edilecek bir husus bulunmamakta.

Rowenta 8221'in kutu içeriği resimlerden de görebileceğiniz gibi bir hayli zengin, ayrıca malzeme kalitesi olarak da Philips PowerPro FC8766 modelini gördüm de arada Rowenta lehine bir hayli fark gözlemledim. Bu anlamda Rowenta gerçekten de önde. Özellikle bu Philips'in tutma kısmındaki tasarım bence çok kötü olmuş. Rowenta'nun temizlik konusuna gelecek olursak, gerçekten pratik diyebilirim ve neredeyse her parçası temizleniyor. Temizlik konusunda kullanım kılavuzunu incelemenizi tavsiye ederim, detaylıca belirtilmiş ve hangi parçayı nasıl temizlemeniz gerektiği fotoğraflarla anlatılmış.

Yaklaşık 3-4 aydır kullanmaktayız ve acaba şurası şöyle olsa mıydı ya da bu böyle daha iyi olurdu dediğimiz bir husus yok şu ana kadar. Umarım bayağı bir süre de olmaz.

Kullanma Kılavuzu Link
https://yadi.sk/d/qh2K4q283DhExM

































16 Temmuz 2012 Pazartesi

Audio Technica ATH-CKS90 Kulaklık İncelemesi

Daha önce ebay'den aldığım fake Sennheiser CX300 ve Sennheiser CX500 gibi fiyatlarına göre performansları iyi kulaklıkların 6-7 ay içinde bozulması neticesinde bu defa çıtayı biraz yükseltmeye ve orjinal ürün almaya karar verdim. Bu noktada sağ olsun ülkemizde orjinal ürünleri gerçekten de uygun fiyata satan arkadaşlar olduğunu gördüm ve kendilerinden birisiyle irtibata geçerek Audio Technica ATH-CKS90 kulaklığı satın aldım (Kulaklığı google'da aratıp siz de benim gibi 130 TL'ye bulabilirsiniz).

Alırken bir kaç farklı kulaklık deneme şansım da oldu (Klipsch S4i, Urbanears Bagis gibi). Kulaklık konusunda teknik bilgisi fazla olan birisi değilim ama kulağım iyidir, net sesi ayırt ederim kolayca, ayrıca bu tip şeylerde kâğıt üzerinde yazan tekniklere pek inanmam. Her şey dinleyince belli olur bana göre, 3-4 tane kulaklık olsun ortada mesela birisi atıyorum 900 TL'lik diğeri fake bir Sennheiser olsun vs... İşte bunları gözünüz kapalı, marka görmeden dinlediğinizde iyisini seçebiliyorsam bana göre iyi kulaklık odur.

Neyse, bass değil tizi seven birisiyimdir ve açıkçası bu ürün almadan önce "acaba bu kulaklıkları alınca güm güm bass mı duyucam" diye bir tereddütüm vardı çünkü ürün SOLID BASS bir kulaklık olarak lanse ediliyor zaten. Hani arabaları modifiye eden arkadaşlar vardır, bassları vurdururlar böyle, yanınızdan geçerken bir küfür edersiniz (yani ben ederim şahsen :)  ) işte öyle bir bass olursa diye çok endişeleniyordum ancak CKS90'ların bass-tiz dengesi çok yerinde, benim eski Sennheiser'lardan daha öte bir ses veriyorlar hem bass hem tiz olarak.

Bunun dışındaki yorumlarımı ve ürünle ilgili resimleri aşağıda bulabilirsiniz.

- Evet, ürünün tasarımı farklı ve "ulen nasıl kulağa giriyor bu?" gibi düşünüyorsunuz başta ama kulağa oturması çok başarılı olmuş. Çıkma sorunu hiç yok. Ben ürünü, daha sonra şu kulak kanalında daha derine girenüçlü (Triple Flange diye geçiyor genelde) uçlarla da denedim ancak bir fark görmedim, bana göre standart silikon uçlar fazlasıyla yeterli.

- Uzun süre kulak da kalsa da sıkıntı yapmıyor, acıtmıyor, bu önemli. 


- Kablo kalınlığı yerinde, umuyorum 1 sene içinde, hep kabloları yüzünden sağ ya da sol kulaklığı bozulan eski kulaklıklarım gibi olmayacaklar.


- iPhone'da iyi Riplenmiş bir mp3'ü sesi sona getirseniz bile hiç patlama/çatlama yapmıyor ama kulağınız için iyi olmaz   Gerçekten çok şidddetli ses veriyor canavar. 


- İzolasyon çok ama çok başarılı, tasarımın en büyük artılarıdan biri. Dışarıdaki seslerden tamamen kopuyorsunuz. 


- Bass'lar gerçekten çok keyifli, öyle kafa ütüleyen güm güm tarzında değil. Tizleri kesinlikle boğmuyor. Alicia Keys - No One (Radio Edit) giriş kısmını bir de bunlarla dinleyin diyorum sadece.


- Tizler de çok yerinde. Tereddüt duyarsanız çıkarın ve aynı şarkının aynı kısımlarını alışık olduğunuz eski kulaklığınızla dinleyin, farkı duyacaksınız. 


- Sahne dedikleri bu mu bilmem ama mesela Dido - White Flag dinleyin girişteki akustiği harika hissettiriyor veya o meşhur akustik kayıt Hotel California'yı. 


- Diğer kulaklıkarla karşılaştırdığımda, CKS90 dışındakiler hep ya boğuk, bass ve tiz konularında geride kaldılar. 


- Her şey süper de hiç mi olumsuz diyebileceğimiz bir yanı yok? Var, ama ufak bir estetik kaygısı diyelim sadece. Tasarımı bu güzel sesi vermesi için biraz farklı ve kulağınıza takılı iken, biraz kulaklıklar sanki kulağınıza oturmamış da dışarıda duruyor gibi görünüyor (aşağıda resimleri de paylaştım) , tabii gerçekte böyle değil. Karşıdan size bakan birisi için biraz farklı göründüğü gerçek ama iyi ses için bence bu çok rahat tolare edilebilir, gülü seven dikenine katlanacak
.