19 Şubat 2012 Pazar

Braun 790cc Tıraş Makinesi İnceleme

Elektrikli tıraş makinelerinda ürün yelpazesi oldukça geniş, fiyatlar da bir o kadar değişken. Bu anlamda benim gibi bir çok kullanıcı da kendine "acaba hangi markanın hangi modelini alsam" "nereden alsam" gibi soruları sorup duruyor. İşte bu noktada kullanıcı incelemeleri gerçekten önem arz ediyor, bu nedenle satın aldığım ve yaklaşık 1-2 haftadır kullanmakta olduğum Braun 790cc traş makinasını incelemeye ve size az da olsa bir şeyler aktarmaya çalışacağım.

Daha önce Philips Philishave HQ-7782 ve Panasonic ES-8807 modellerini kullandığım için tıraş  makinelerinde yeni olmadığımı belirteyim. Bunun bilmeyen arkadaşlar için bir önemli yanı, cildim bu sebeple tıraş  makinesine alışmış durumda. Eğer jiletle tıraş oluyorsanız, jiletten tıraş  makinesine geçtiğinizde cildinizin tıraş  makinesine alışması için ortalama 1 ay falan beklemeniz ve düzenli olarak tıraş  makinesi ile tıraş olmanız gerekiyor. Bu incelemede ürünün teknik detaylarına girmiyorum, dileyen sayfanın aşağılarında verdiğim kullanma kılavuzu linkinden ya da ürünün web sitesinden bu detayları edinebilir (lütfen kullanma kılavuzunu okuyunuz, ürünü aldıktan sonra değil, önce de okumanız bir çok noktada, özellikle satın alma kararınızda size yardımcı olacaktır). Gelelim Braun 790cc makinamıza.

Braun 790cc'yi elinize aldığınızda sağlam gövde kendisini hissettiriyor, ergonomi tıraş olurken önemli, bu anlamda Braun başarılı bir iş çıkarmış ve tıraş olurken gövdenin ergonomisi tıraş olmanızı kolaylaştırıyor, cihazı rahat kavramanızı sağlıyor. Örnek vermek gerekirse, Panasonic 8807'deki küçük gövdeyi hiç aramıyorum. Aşağıdaki resimlerde bu iki markanın ergonomi açısından farkını rahatça görebilirsiniz.

Soldaki Panasonic ES 8807                  Sağdaki Braun 790cc


Tıraş  makinelerine başladığım zamanlarda ıslak tıraş modaydı ancak tecrübelerimle anladım ki kuru tıraş çok daha avantajlı, en azından bana göre. Hem tıraş kısa sürüyor hem de makina daha iyi alıyor sakalı. Braun 790cc'de kuru tıraş olmak isteyenlere göre bir makina ve gerçekten de güzel neticeler elde ettim. Ancak cihazının üst kısmını temizlik için akan musluk suyuna tutup temizleme imkânı mevcut yani su düşmanı bir cihaz değil bununla birlikte cihazın kuru tıraş olmak isteyenlere göre olduğu kullanım kılavuzunda da "tıraşınızı yüzünüzü yıkamadan önce olun" demesiyle belli ediyor.

Braun 790cc'nin diğer modellere göre bir farkı "sonic titreşim" teknolojisiymiş, nedir derseniz bu teknoloji, sakalınızın durumuna göre 10.000 mikro titreşim yollayan bir teknolojiymiş, bu sayede uyarılan kıllar makina ile daha kolay alınıyormuş, Braun, 790cc modelinin işte böyle bir teknoloji ile üretildiğini belirtiyor. Tabii biz bu teknik detaylardan çok kullanım tecrübelerine önem veriyoruz, değil mi?

Tıraş Deneyimi:
Braun 790cc modeli ile tıraş olurken, diğer makinalara kıyasla, farklı hissettiğim ilk şey titreşimi oldu, yani şu "sonic titreşimden" mi kaynaklanıyor bilemiyorum ama diğer makinalara kıyasla bir fark olduğu kesin, hafif gıdıklar gibi bir his uyandırıyor insanda bazen. Bununla birlikte ortalama bir tıraş sürem (kuru tıraştan bahsediyorum tekrar edeyim) max 5 dakika sürüyor. Tıraş olurken gene kullanım kılavuzunda önerildiği gibi makina hareketlerini sakalın çıktığı yönün tersine olmasına önem gösteriyorum, bu noktada sakallarınızın çıkış yönünü bilmeniz gerektiği aşikâr yani.

Tıraş başlığını sadece burun altı bölgesini tıraş etmek için sabit pozisyona alıyorum, cildin diğer bölgelerinde makinanın başlığı oynar şekilde oluyor yani. Ayrıca her zaman cildinize 90 derece açı ile yani dik düşecek şekilde tıraş olunuz. Boyun altı bölgelerde bana göre daha önce kullandığım makinalardan çok daha başarılı iş yapıyor Braun 790cc, tahriş gerçekten de sıfır oldu. Aşağıdaki paylaştığım videolardan ilkinde de zaten tahriş konusunda övülmüş makine (bu arada tıraş  makinelerini gerçekten güzel inceliyor kendisi, Youtube sayfasına abone olun derim ilgiliyseniz).

Diğer Deneyimler:
Braun 790cc temizleme ünitesi olan bir tıraş makinesi, bu ünite ile temizlik yapabilmek için alkol bazlı bir solüsyon almak durumundasınız (cihazla birlikte 1 adet geliyor sadece). Kullanım kılavuzunda önerilen şey, her tıraş sonrasında ürünü bu temizleme ünitesine koyarak temizlik işlemini yapmanız yönünde, bu şekilde 1 adet temizleme solüsyonu kullanım kılavuzunun belirttiğine göre her gün tıraş olursanız 30 tıraş yetiyormuş. Ben ise her tıraş sonrası değil, ürünün alt kısmındaki LED'den kontrol ederek, hijyen seviyesi 2'ye düştüğü zaman (hijyen seviyesi, 5 dakikalık tıraşla iki tıraş sonra 2. seviyeye düşüyor) temizleme yapıyorum. Solüsyonu ürünün temizleme ünitesine sadece temizilik yapacağım zaman takıyorum ve temizlik işlemi bittiği zaman tekrar çıkarıp, kapağını kapatıyorum, bu sayede normalde max açık kalma süresi 2 ay olan solüsyonu daha uzun süre kullanma şansınız oluyor. (aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi). Bu noktadaki amacım tamamen pintilik başka bir şey değil, siz paraya kıyıp bu ürünü alıyorsanız, solüsyon biter diye endişe etmeden her tıraş sonrası temizliğini yapın, bana bakmayın :)

Soldaki resimde hijyen seviyesi 2'ye düşmüş ve yaklaşık 40 dk süren temizlik işlemi sonrası hijyen seviyesi sağdaki gibi max çıkıyor.
 Temizleme solüsyonunu temizlik sonrası kapağı ile kapatıp, saklıyorum böylece alkol uçmıyor ve daha uzun süre kullanım şansı oluyor, pintilik işte :)

Dikkat:

  • Ürünü elektrik kablosu prize takılıyken kullanabiliyorsunuz (suyla temas etmesin, aman dikkat! )
  • Ürünü kendi temizlik solüsyonu ile temizlemek zorunda değilsiniz, başlık kısmını tıraş sonrası suya tutup da temizleyebilirsiniz, ancak bu durumda yani su ile teması olması durumunda elek kısmına haftada bir kez yağ damlatmanız gerekiyor.
  • Ürünün eleklerini hergün tıraş oluyorsanız 18 ayda bir değiştirmeniz öneriliyor (Braun 70s).
  • Ürünün başlık kısmı sadece belli bir açıda sabitleniyor, diğer açılarda sabitlemeye zorlamayınız aksi halde sabitleme kısmına zarar verebilirsiniz.
Yedek Parça Fiyat Bilgisi:
  • Yedek solüsyon almak isterseniz 2'li Braun CCR 2 piyasada genelde 30 TL civarı.
  • Yedek Braun 70s elek ebay'de kargo dahil 35-45 $ arasında satılmaktadır. Canım ülkemdeki fiyatları sormadım ama pahalı olduğunu düşünüyorum.


Braun 790cc Video İncelemeleri (İngilizce):








Braun 790cc GÖRSELLER
Resimleri webalbüm olarak büyük boyutta izlemek ya da kaydetmek için BURAYA tıklayınız.


























Güncelleme (Aralık-2012): 

Braun temizlik solüsyonunu kullananlar için aşağıdaki videoyu izlemelerini öneririm. Bu videoda kendi solüsyonunuzu nasıl hazırlayacağınız anlatılıyor. İngilizce sıkıntısı olanlar için ben özetleyeyim. 

Almanız Gerekenler 
1) %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol 
2) Limon yağı (veya http://ccrrefills.com adresinden esans satın alabilirsiniz) 





Bu iki malzemeyi doğru oranlarla karıştırıyorsunuz: 

1) Ebay'den esans satın alanlar, 500 ml alkole 1 paket esans koyacaklar. 
2) Kendi yöntemimi özetlersem: 
Alkol ve limon yağını yakınınızdaki eczanenize söyleyip temin edebilirsiniz. Yalnız burada önemli olan alkol normalde %99 oranında geliyor, eczacınız bunu doğru oranlarla %70'e düşürmesi gerekecek, bu önemli bir nokta. Eczacınız bilmiyorsa, limon yağını İstanbul Ecza Koop'dan aldırabileceğini iletin. Onlar temin ediyor. 

Braun kabını 3/4 oranında doldurduğum %70 seyreltilmiş Isopropyl Alcohol'e 40-45 damla limon esansı ekleyerek, karıştırdım. Bu şekilde kendi solüsyonumu hazırlamış oldum. 

Maliyet bilgisine gelirsem: 1 lt %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol + 1 şişe limon yağı bana 23 TL'ye mâl oldu ve bu sanıyorum hesaplamama göre bana 1 sene gidecek :)




12 Şubat 2012 Pazar

Sinbo SEB-5802 Yumurta Pişirme Cihazı İnceleme

Sinbo SEB-5802 için aslında söylenecek fazla bir şey yok, bana göre işini fazlasıyla iyi yapan bir cihaz. Şimdiye kadar almadığım için pişman olduğum cihazları sorsanız Sinbo SEB-5802 kesinlikle ilk aklıma gelenlerden olacak, sebepleri :

- Az su harcaması
- Çok ucuz olması (20 TL'ye aldım)
- Kısa sürede istediğiniz kıvamda yumurta yeme keyfi

Ürünün kullanımı çok basit, temel bileşen : ürünle birlikte gelen ölçüm kabı. Bu kabın üzerinde üç farklı seçenek mevcut : SOFT, HARD, MEDIUM

Soft : Rafadan
Medium : Kayısı kıvamı
HARD : Pişmiş


İşte bu seçimlerden hangisini istiyorsanız o kısımdaki rakamlar da yumurta adedini ifade ediyor, yani siz örneğin kayısı kıvamında 3 yumurta istiyorsanız, bu kaba medium 3 seviyesine kadar su koyacaksınız. Daha sonra yapmanız gerekenler çok kolay, yumurtaları tepsisine koyup suyu o tepsiye boşaltmak ve kapağını kapatıp ürünü açmak. Ortalama 7-8 dakikada (kayısı kıvamı) ürün sinyal sesi veriyor ve gidio yumurtanızı yiyebilir duruma geliyorsunuz. Klasik yöntemlerimizi düşünürseniz o kadar su harcardık, dakika tutulur, her zaman o dakikada tutulsa da istenen kıvamda olmaz vs... İşte bu yüzden Sinbo SEB-5802 bana göre çok başarılı.

Bazı yorumlarda uzun süre kullanımda ürünün paslandığı belirtilmiş ancak ben her kullanımdan sonra yıkanabilir üst kısmını hemen kuruluyorum, yani ne olur ne olmaz siz de bunu yapın. Suyun kaynadığı çelik taban kısmında bir süre sonra suyunuzun kireçli olup olmamasına göre kireç kalabilir, kullanım kılavuzında bunu temizlemek için sirkeli suyu biraz boşaltıp yarım saat bekletin diyor, denedim ancak PORÇÖZ'ler kadar etkili sonuç vermediğinden ben PORÇÖZ ile temizliyorum bu kısmı ara sıra.

Kısa ve öz, tavsiye edilir, tamamen bir fiyat/performans ürünü.

Ürünün resmi internet sayfası
Kullanma Kılavuzu



























26.05.2013 Güncelleme: 

Ürünü zamanla kullanınca tava kısmında kir birikiyor, bu kiri temizlemek için limon tuzu almanızı ve her yumurta pişirme işlemi sonrasında limon tuzu ile tavaya kaynar su döküp biraz kaynatmanızı tavsiye ederim, bu şekilde ürüne kimyasal bir içerik koymamış ve temizliği organik yollarla sağlamış olacaksınız.

Limon Tuzu


Limon tuzu ile Kaynatma
Öncesi ve Sonrası