12 Şubat 2012 Pazar

Sinbo SEB-5802 Yumurta Pişirme Cihazı İnceleme

Sinbo SEB-5802 için aslında söylenecek fazla bir şey yok, bana göre işini fazlasıyla iyi yapan bir cihaz. Şimdiye kadar almadığım için pişman olduğum cihazları sorsanız Sinbo SEB-5802 kesinlikle ilk aklıma gelenlerden olacak, sebepleri :

- Az su harcaması
- Çok ucuz olması (20 TL'ye aldım)
- Kısa sürede istediğiniz kıvamda yumurta yeme keyfi

Ürünün kullanımı çok basit, temel bileşen : ürünle birlikte gelen ölçüm kabı. Bu kabın üzerinde üç farklı seçenek mevcut : SOFT, HARD, MEDIUM

Soft : Rafadan
Medium : Kayısı kıvamı
HARD : Pişmiş


İşte bu seçimlerden hangisini istiyorsanız o kısımdaki rakamlar da yumurta adedini ifade ediyor, yani siz örneğin kayısı kıvamında 3 yumurta istiyorsanız, bu kaba medium 3 seviyesine kadar su koyacaksınız. Daha sonra yapmanız gerekenler çok kolay, yumurtaları tepsisine koyup suyu o tepsiye boşaltmak ve kapağını kapatıp ürünü açmak. Ortalama 7-8 dakikada (kayısı kıvamı) ürün sinyal sesi veriyor ve gidio yumurtanızı yiyebilir duruma geliyorsunuz. Klasik yöntemlerimizi düşünürseniz o kadar su harcardık, dakika tutulur, her zaman o dakikada tutulsa da istenen kıvamda olmaz vs... İşte bu yüzden Sinbo SEB-5802 bana göre çok başarılı.

Bazı yorumlarda uzun süre kullanımda ürünün paslandığı belirtilmiş ancak ben her kullanımdan sonra yıkanabilir üst kısmını hemen kuruluyorum, yani ne olur ne olmaz siz de bunu yapın. Suyun kaynadığı çelik taban kısmında bir süre sonra suyunuzun kireçli olup olmamasına göre kireç kalabilir, kullanım kılavuzında bunu temizlemek için sirkeli suyu biraz boşaltıp yarım saat bekletin diyor, denedim ancak PORÇÖZ'ler kadar etkili sonuç vermediğinden ben PORÇÖZ ile temizliyorum bu kısmı ara sıra.

Kısa ve öz, tavsiye edilir, tamamen bir fiyat/performans ürünü.

Ürünün resmi internet sayfası
Kullanma Kılavuzu



























26.05.2013 Güncelleme: 

Ürünü zamanla kullanınca tava kısmında kir birikiyor, bu kiri temizlemek için limon tuzu almanızı ve her yumurta pişirme işlemi sonrasında limon tuzu ile tavaya kaynar su döküp biraz kaynatmanızı tavsiye ederim, bu şekilde ürüne kimyasal bir içerik koymamış ve temizliği organik yollarla sağlamış olacaksınız.

Limon Tuzu


Limon tuzu ile Kaynatma
Öncesi ve Sonrası

4 yorum:

  1. Tesekkurler.urunu aldim ama kullanim kilavuzu yoktu icinde benim icin faydali oldunuz tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. merak ettığim iki şey var.
    birincisi;su olçme kabındaki çivi ne işe yarar.
    ikincisi; su olçme kabında yumurta sayısı arttıkça su miktarı azalıyor . sanki tam tarsi olmalıymış gibi geldi bana.. siz kullandığınız için sordum ben daha hiç deneme yapmadım.
    teşekkürler cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @cansuyu,

      1) Su kabı altındaki iğne, yumurtalara çatlamamaları için delik açmaya yarıyor. Yumurtaları kaba koymadan önce üzerilerine hafifçe bu iğne ile delik açıyorsunuz.

      2) Kaptaki ölçülere güvenebilirsiniz sıkıntı yok, mesela ben genelde 2 yumura yapıyorum ve halk adıyla "kayısı" kıvamında sevdiğim için Medium kısmındaki 2 kısmına kadar su koyuyorum.

      Saygılar.

      Sil
  3. teşekkür ederim . denedim beğendim . özellikle çocuklarım çok sevindi çünkü bir türlü tutturamıyordum

    YanıtlaSil